به گزارش «نماینده»، هادی بیگی نژاد با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» بیان کرد: یکی از مشکلاتی که امروز در کشور با آن مواجه هستیم بحث تولید است. ما فکر می کنیم که تولید در داخل وضعیت خوبی دارد اما زمانی که پیگیری می کنیم و از نزدیک موضوع را دنبال می کنیم متوجه می شویم که در ساخت بعضی از قطعات مشکل داریم، مثلا ما برخی از قطعات خودرو را تولید نمی کنیم که تعجب آور است و اگر بنده از نزدیک ندیده بودم، باورم نمی شد.
وی در ادامه با بیان اینکه کشور به طور ویژه نیازمند توجه به تولید در حوزه های مختلف است، اظهار کرد: اما در بحث دانش بنیان دو نکته حائز اهمیت است؛ یکی نیاز کشور است که ما باید نیازهای روزمره کشور را برطرف کنیم. نکته بعدی تکمیل زنجیره ارزش در کشور است. مثلا نوعی آلیاژ خاص را که ما نیاز داریم صرفا توسط حوزه دانش بنیان می توان تولید کرد. قسمت ناقص زنجیره ارزش شرکت های دانش بنیان هستند که باید با حضور در صحنه زنجیره ارزش را در کشور تکمیل کنند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کشور ما ثروتمند است اما بی پول است و اگر بخواهیم این ثروت را به پول تبدیل کنیم که تامین کننده نیازهای مردم باشد، به دانشی احتیاج داریم که کاربردی باشد. این دانش صرفا توسط حوزه دانش بنیان است که می تواند عرضه شود. اگر ما در این حوزه گام برنداریم باید برای وارد کردن این دانش ها پول پرداخت کنیم. اگر در این حوزه گام برداریم هم منابع کشور به خارج نخواهد رفت و هم زنجیره ارزش تکمیل می شود و هم شاهد اشتغالزایی در کشور خواهیم بود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تاکید کرد: اشتغالزایی در کشور در صنایع پایین دستی است. ما گاهی اوقات مثلا ۱۰ میلیارد دلار هزینه می کنیم و یک صنعت را راه اندازی می کنیم اما ممکن است با یک میلیارد دلار بتوانیم چند برابر این صنعت اشتغالزایی داشته باشیم.
بیگی نژاد در پایان گفت: آنچه که مدنظر رهبری است این بود که ملاک عمل باید اشتغالزایی باشد. یعنی باید در بخشی سرمایه گذاری شود که اشتغال بیشتری برای کشور تولید می کند. ما اگر به اشتغال فکر نکنیم حتما با بحران مواجه خواهیم شد پس حتما باید در حوزه اشتغال سرمایه گذاری جدی صورت گیرد.
نظر شما